راهنمای سفر به ترکیه برای دانشجویان

11مهر 1401
0 نظر
راهنمای سفر به ترکیه برای دانشجویان

زندگی دانشجویی در کشوری مانند ترکیه با توجه به شرایط پیشرفته و رو به رشدی که دارد، می‌تواند برای بسیاری از دانشجویان بین‌المللی جذاب باشد. این سفر و تحصیل در این کشور، پر از هیجان و تجربه جدید بوده و با هزینه‌هایی بسیار منطقی همراه است. شما می‌توانید برای ورود به ترکیه از طریق سفر دانشجویی به این کشور اقدام نموده و از امکانات فوق‌العاده آن استفاده نمایید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با سفر به ترکیه آشنا کرده و لذت آنرا برای شما آشکار سازیم.

نحوه دریافت اقامت تحصیلی در ترکیه

برای شروع و دریافت اقامت تحصیلی در ترکیه، در ابتدا شما نیاز به دعوت‌نامه و پذیرش از مراکز عالی این کشور دارید. پس از دریافت دعوت‌نامه وضعیت اخذ ویزا تحصیلی شما مشخص شده و درخواست شما با توجه به مدارک و اسناد ارسالی مورد بررسی قرار می‌گیرد. این مدارک توسط ماموران مهاجرتی ترکیه تایید یا رد شده و در صورت تایید، شرایط ورود به ترکیه برای شما مهیا خواهد شد.

در این مرحله و پس از تایید بورسیه، یک ایمیل حاوی آدرس دانشگاه مورد نظر، خوابگاه، دفتر بورسیه و زمان رسیدن شما به مقصد ارسال خواهد شد. حال نوبت آن است که مدارک، اسناد و تمام وسیله‌های مورد نیاز خود را جمع آوری کرده و آماده این سفر هیجان انگیز شوید.

پیشنهاد میکنم این مطلب رو حتما بخونید  مهاجرت تحصیلی به ترکیه

شرایط دریافت اقامت تحصیلی ترکیه

پس از رسیدن به ترکیه و برای شروع روند تحصیل، شرایط خاصی مورد نیاز است که در این قسمت به آنها اشاره خواهیم کرد. اگر شما یکی از اتباع ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه باشید، برای شروع باید مدارک تحصیلی خود را دنکلیک (معادل سازی) کرده و همچنین به زبان ترکی استانبولی نیز مسلط باشید.

تقریباً تمام کلاس‌های مرتبط با آموزش عالی کشور ترکیه در مقطع  کارشناسی به زبان ترکی استانبولی تدریس می‌شوند. در نتیجه شما می‌توانید با شرکت و کسب نمره قبولی در آزمون‌های یوس در دانشگاه‌های خصوصی و دولتی، بدون هیچ مشکلی وارد کلاس درس شده و اقدامات خود را برای دریافت اقامت تحصیلی کامل کنید.

 

شرایط دریافت اقامت تحصیلی ترکیه

 

مدارک دریافت اقامت تحصیلی ترکیه

به مانند هر کشور دیگری، کشور ترکیه نیز برخی مدارک را برای اثبات هویت از شما خواهد خواست. برای تکمیل فرایند دریافت اقامت تحصیلی در این کشور، برخی مدارک به صورت رسمی مورد نیاز است که در این قسمت به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • ارائه اسناد کامل بانکی و مالی برای اثبات تمکن مالی
  • ارائه بیمه دانشجویی معتبر
  • ارائه تاییدیه پرداخت هزینه‌های ویزا دانشجویی
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  • مدارک تحصیلی کشور مبدا جهت معادل سازی
  • ارائه 4 قطعه عکس رنگی
  • ارائه گذرنامه‌ای با اعتباری 6 ماهه
  • ارائه برنامه کامل تحصیلی دانشجو و هدف دانشجو از تحصیل در ترکیه
  • ارائه نامه پذیرش دانشجو از طرف موسسه‌های معتبر آموزش عالی ترکیه

مزایای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه

قطعاً زندگی دانشجویی در کشوری مانند ترکیه که یک کشور رو به رشد است، فواید بسیاری را نیز برای شما به همراه خواهد داشت. اقامت تحصیلی این کشور باعث شروع ماجراجویی شما در یک کشور در حال توسعه شده و می‌توانید با استفاده از امکانات آموزشی این کشور، پیشرفت علمی خود را امکان پذیر سازید.

علاوه بر پیشرفت دانشجو در آموزش عالی این کشور، زندگی در ترکیه باعث آشنایی شما با یک فرهنگ متفاوت و با غذاهای فوق‌العاده لذیذ خواهد شد. حال فرصت را غنیمت شمرده و در یک لیست کلی به برخی از موارد اشاره خواهیم کرد:

  • تنوع بسیار بالا در رشته‌های دانشگاهی معتبر
  • کیفیت بالا آموزش عالی این کشور
  • امکان پوشش هزینه‌ها با استفاده از بورسیه تحصیلی (حمل و نقل، خوابگاه و …)
  • تطبیق کامل رشته‌های دانشگاهی ترکیه با کشورهای اروپایی و آمریکا
  • امکان استفاده از اجازه کار در حین تحصیل و پس از آن
  • امکانات ورزشی، آموزشی و فرهنگی بسیار کامل
  • تحصیل در بهترین آب و هوا
  • تایید اعتبار مدرک تحصیلی در تمام کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا
  • سهولت در رفت و آمد و دیدار با خانواده
  • امکان صدور اقامت دائمی پس از اتمام تحصیل

 

مزایای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه

 

هزینه‌های کلی اقامت تحصیلی ترکیه

هزینه‌های اقامت تحصیلی در ترکیه به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور کلی و بدون احتساب هزینه‌های متفرقه و زندگی در این کشور، هزینه یک موسسه دولتی به طور میانگین بین 300 تا 1800 دلار در سال خواهد بود. علاوه بر این موضوع، دانشجو می‌تواند با اقدام برای دریافت بورسیه تحصیلی قسمت عمده این هزینه‌ها را کاهش دهد.

همچنین برای برآورد هزینه‌های اقامت تحصیلی در این کشور بهتر است به جز مواردی مانند خصوصی و یا دولتی بودن موسسه و دانشگاه مورد نظر، هزینه‌های جانبی (مانند حمل و نقل، غذا، خوابگاه و …) را نیز به طور کامل محاسبه کنید. پس از بررسی و تحلیل تمام جوانب، اقدام برای این اقامت تحصیلی بسیار لذت بخش و هیجان انگیز خواهد بود. به این نکته نیز توجه کنید که اقامت تحصیلی و پذیرش در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه محدودیت خاصی نداشته و تنها هزینه‌های آن از نوع دولتی آن بالاتر است.

به طوری که شما می‌توانید در رشته‌های مختلفی از دانشگاه‌های معتبر و خصوصی ترکیه پذیرش گرفته و با تقبل هزینه‌های آن، شروع تحصیل بین‌المللی خود را رقم بزنید. این هزینه‌ها به طور میانگین در این دانشگاه‌ها، در مقطع لیسانس انگلیسی هزینه‌ای به اندازه 1500 تا 4500 دلار و لیسانس ترکی آن بین 1000 تا 2000 دلار هزینه به همراه خواهد داشت. هزینه تحصیل در سایر مقاطع نیز کمی متفاوت‌تر از این ارقام است.

سخن پایانی

در پایان باید به مواردی اشاره کرد که شاید نقاط قوت انتخاب ترکیه به عنوان مقصد یک دانشجو بین‌المللی باشد. سفر به ترکیه و دریافت اقامت تحصیلی پس از طی کردن تمام مراحل علاوه بر تجربه جذابی که برای شما دارد، می‌تواند با دریافت اقامت دائمی این کشور همراه شود. همچنین دانشجو می‌تواند پس از اتمام تحصیل و دریافت مجوز اجازه کار در این کشور مشغول به کار شده و در بازه زمانی کوتاهی اقدام به دریافت اقامت دائمی کند.

با توجه به هزینه‌های گفته شده در این مقاله به جز مواردی که تعرفه‌ای ثابت و یکسان دارند، سایر هزینه‌ها به طور کامل بستگی به شهر مورد نظر دانشجو، نوع خوابگاه و سبک کلی زندگی او بستگی دارد. با در نظر گرفتن تمام این مسائل و با توجه ویژه به اعتبار مدارک دانشگاهی و آموزش عالی ترکیه در کشورهای اروپایی و آمریکا این تحصیل علاوه بر صرفه اقتصادی خاصی که دارد، دارای اعتبار مناسبی نیز خواهد بود.

پیام بگذارید