تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

29اردیبهشت 1401
0 نظر
تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

از آنجا که ترکیه از نظر جغرافیایی به ایران نزدیک است و هزینه تحصیل در آن نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی پایین تر است، بسیار مورد توجه افراد به جهت مهاجرت و ادامه تحصیل در ترکیه قرار گرفته است. اما در بین راه‎‌‌های مختلف برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه، مهاجرت و تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان یکی از برترین روش های مهاجرتی است که امروزه بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است. برای اخذ پذیرش از هر دانشگاه‌ی، لازمه آن این است که مدرک زبان با حداقل نمره قابل قبول از دانشگاه مورد نظرتان را در دست داشته باشید. اما گاهی اوقات این موضوع باعث دغدغه برخی از افراد که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند، می‎شود. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید باید به شما بگوییم که امکان تحصیل در دانشگاه‎‌‌های ترکیه بدون ارائه مدرک زبان وجود دارد. افشار املاک در این مقال قصد دارد تا شما را با این مسیر بیشتر آشنا کند.

شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

از آنجا که بخشی از ترکیه در آسیا و بخشی از آن در اروپا قرار دارد، یک کشور به اصطلاح اوراسیایی نامیده می‎شود و هم فرهنگ آسیایی و هم فرهنگ اروپایی در آن دیده می‎شود. به عبارتی در ترکیه هم فرهنگ سنتی و هم فرهنگ مدرن وجود دارد که زبان آنها ترکی استانبولی است و دارای مکان‎‌‌های تاریخی، گردشگری و تفریحی فراوان است که به همین دلیل سالانه افراد زیادی را جهت گردشگری به خود جذب می‎کند، به علاوه در سال های اخیر پذیرای بسیاری از مهاجران نیز بوده است چرا که امکانات رفاهی خوبی را می‎تواند برای زندگی آنها فراهم کند. یکی از روش های مهاجرت به ترکیه از طریق اخذ ویزای تحصیلی ترکیه است که این امکان را برایتان فراهم می‎کند تا در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این کشور تحصیل کنید.

یکی از شروط تحصیل در ترکیه این است که شما به زبان ترکی و یا انگلیسی مسلط باشید، برای این منظور دو راه وجود دارد، یا در کشور خود مدرک زبان مورد نظر را کسب کنید و در هنگام اخذ ویزای تحصیلی به همراه پذیرش از دانشگاه مدرک زبان خود را نیز ارائه دهید، اما راه دوم برای کسانی است که در حال حاضر مدرک زبان ندارند، شما می‎توانید با ثبت نام در یکی از آموزشگاه‎ های زبان ترکی و یا زبان انگلیسی در خاک کشور ترکیه و ارائه مدارک ثبت نامی خود به دفتر مهاجرت ویزای تحصیلی اخذ کنید و پس از گذراندن دوره ‎های زبان جهت تحصیل در رشته مورد نظر خود اقدام کنید.

سیستم آموزشی در کشور ترکیه در اکثر دانشگاه ‎های این کشور مطابق با سیستم آموزشی کشور آمریکا می‎ باشد. به طوری که طول دوره کارشناسی 4 سال، دوره کارشناسی ارشد 2 سال و دوره دکتری 4 سال است. شهرهای مهم ترکیه که هم مناسب زندگی باشند و هم دارای بیشترین دانشگاه‌‎های با کیفیت باشند و از طرفی هم امکان تحصیل به زبان ترکی و هم تحصیل به زبان انگلیسی را برای شما فراهم آورند عبارتند از: استانبول، آنکارا و ازمیر.

تعداد زیادی از دانشگاه‎هایی که در ترکیه دارای کیفیت بالای آموزشی و امکانات رفاهی خوب برای دانشجویان هستند در آنها به زبان انگلیسی تدریس می‎شود که در ادامه مطلب له معرفی چند دانشگاه بزرگ در ترکیه پرداخته‎ ایم:

  • دانشگاه استانبول آیدین
  • دانشگاه بیلکنتا
  • دانشگه اقتصاد ازمیر
  • دانشگاه استانبول SEHIR
  • دانشگاه اوکان
  • دانشگاه کوچ
  • دانشگاه یاسر

از آنجا که روال پذیرش و ثبت نام و ادامه تحصیل در هر دانشگاه با توجه به ضوابط و قوانین هر دانشگاه متفاوت است، لازم است تا برای به دست آوردن اطلاعات دقیقتر در این باب به سایت رسمی دانشگاه مورد نظرتان مراجعه فرمایید.

ویزای تحصیلی ترکیه بدون مدرک زبان

ترکیه که به معنای واقعی کلمه پل بین شرق و غرب است، با اهمیت ژئوپلیتیک، فعالیت سیاسی و توسعه اقتصادی همواره کشوری مهم در جهان بوده است. از سوی دیگر، ترکیه به کشوری تبدیل شده است که دانشجویان خارجی از بسیاری از نقاط جهان به لطف زیرساخت های آموزشی پیشرفته و با کیفیت بالا، مایل به ادامه تحصیل هستند. ترکیه هر ساله میزبان هزاران دانشجوی خارجی جدید است و دارای آموزشگاه های زبان بسیاری است که یک محیط آموزشی مدرن با پشتیبانی از آخرین تکنولوژی ارائه می دهند و زبان ترکی را مطابق با معیارهای زبان اروپایی آموزش می دهند تا دانشجویان خارجی بتوانند بهتر به تحصیل خود در ترکیه ادامه دهند و با این کشور سازگار شوند دارد. به همین جهت است که لازم نیست شما قبل از ورود به ترکیه دارای مدرک زبان باشید، شما می‎توانید با ثبت نام در آموزشگاه ‎های زبان در ترکیه ویزای تحصیلی خود را اخذ کنید و بعد از گذراندن زبان وارد دانشگاه شوید. هرچند که باید بگوییم تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان امکان پذیر است اما برای رسیدن به یک دانشگاه باکیفیت و پیشرفت نیاز به داشتن مدرک زبان دارید.

آموزشگاههای زبان در ترکیه

رایج ترین روش یادگیری زبان ترکی که عموماً توسط دانشجویان خارجی ترجیح داده می‎شود، ثبت نام در دوره زبان خصوصی و تکمیل 6 سطح، A1-A2-B1-B2-C1-C2 است. چارچوب برنامه ارئه شده در این دوره ‎های خصوصی با دوره ‎های زبان مشترک اروپایی، همسان است. علاوه بر این، برخی از دانشگاه‎ ها خود دوره ‎های زبان را نیز برای دانشجویانی که نیاز به گذراندن دوره مربوطه دارند، ارائه می‎دهند.

زبان آموزش در بسیاری از موسسات آموزش عالی در ترکیه، ترکی، انگلیسی و عربی است. همچنین چند مؤسسه آموزش عالی وجود دارد که زبان آموزش آنها آلمانی یا فرانسوی است. اما به طور کلی زبان ترکی استانبولی و انگلیسی در بین دانشگاه ‎های ترکیه شناخته شده ‎تر است و عمومیت دارد. به علاوه، بسیاری از دانشگاه ‎های ترکی با سطح آموزشی متوسط، برخی از دوره‎ ها را به زبان انگلیسی ارائه می‎دهند. و اگر در دانشگاهی ثبت نام کرده‎ اید که زبان آموزشی آن ترکی است، باید زبان ترکی را یاد بگیرید.

بنابراین اگر قصد یادگیری زبان ترکی استانبولی را دارید، چند گزینه برای شما وجود دارد:

  • مرکز آموزش و تحقیقات زبان ترکی (TÖMER)
  • مرکز زبان در دانشگاه مربوطه
  • موسسه یونس امره و مراکز فرهنگ ترکیه

دوره های زبان وابسته به دانشگاه

بسیاری از دانشگاه ‎های بزرگ ترکیه نیز آموزش زبان را به عنوان بخشی از آموزش خود برای دانشجویان خارج از کشور ارائه می‎دهند که گزینه بسیار مناسبی برای افرادی است که قصد مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان را دارند. اگر چه برنامه‎ های آموزش زبان ‎های خارجی در ترکیه وجود دارد، دوره‎ های ترکی در بسیاری از برنامه ‎های دیگر تدریس می‎شود. به همین دلیل دانشجویان خارجی ملزم به یادگیری زبان ترکی با استفاده از دوره ‎های زبان یا آموزشگاه‎ های خصوصی زبان هستند. دوره‎ های زبان از دانشجویان خارجی در سایر زمینه‎ های دانشگاهی یا در زندگی اجتماعی آنها پشتیبانی می‎کند.

آموزشگاه های زبان خصوصی در ترکیه

گذراندن دوره در یک آموزشگاه زبان خصوصی این امکان را فراهم میکند تا فقط بر یادگیری زبان ترکی تمرکز کنید. هزینه‎ ها در آموزشگاه ‎های زبان به طور کلی معقول تر از شهریه در دوره هایی ست که دانشگاه ‎ها برگزار می‎کنند. آموزشگاه ‎های زبان خصوصی می‎تواند یک گزینه عالی برای دانش آموزان و یا دانشجویانی باشد که در ترکیه زندگی می‎کنند یا فقط برای مدتی در ترکیه می‎مانند، اما در هیچ برنامه ‎ای در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد در ترکیه که آموزش زبان در آنها توسط دانشگاه ارائه می‎شود ثبت نام نکرده ‎اند.

چگونه می توان مجوز اقامت دانشجویی را دریافت کرد؟

برای دریافت مجوز اقامت دانشجویی در ترکیه، دانشجویان خارجی باید در مقطع کارشناسی ارشد، دکتری، کارشناسی یا کاردانی دانشگاهی که دارای وضعیت قانونی در ترکیه است پذیرفته شوند و باید ویزای تحصیلی را از سفارت های ترکیه در کشور خود دریافت کنند که باید همراه با نامه پذیرش از طرف دانشگاه مورد نظر باشد. به طور کلی، ویزای 1 ماهه برای دانشجویان خارجی صادر می‎شود. پس از ورود به ترکیه با این ویزا، وی باید در مدت 1 ماه ثبت نام دانشگاه خود را تکمیل و مراحل درخواست را برای اخذ اقامت انجام دهد. البته این امکان برای ایرانیان فراهم است که بتوانند مدت 3 ماه بدون ویزا در خاک ترکیه اقامت داشته باشند.

دانشجویان خارجی پس از تکمیل ثبت نام دانشگاه خود، باید از طریق سامانه E-Residence نوبت گرفته و مراحل درخواست را به اداره مهاجرت استان محل تحصیل خود به همراه موارد ذکر شده تکمیل کنند که شامل مدارک تحصیلی و سایر مدارک مورد نیاز برای اجازه اقامت دانشجوی خارجی می‎باشد. برای دانشجویان اجازه اقامت 1 ساله صادر می‎شود. پس از تکمیل فرآیند درخواست، 90 روز طول می کشد تا اجازه اقامت مورد بحث، ارائه یا رد تصمیم قرار گیرد. در صورت وجود نداشتن مدارک در حین درخواست، این مدارک به اطلاع متقاضی می‎رسد و درخواست تکمیل آنها ظرف 15 روز ارسال می‎شود. مجوز اقامت دانشجویی خارجی توسط اداره کل مدیریت مهاجرت تهیه و از طریق پست به آدرس متقاضی ارسال می‎شود.

دانشجویان خارجی برای مراحل ورود و خروج در ترکیه در طول اجازه اقامت خود نیازی به اخذ ویزا ندارند. دانشجویان خارجی که مدت مجوز اقامت آنها به پایان می‎رسد باید 60 روز قبل از پایان دوره مجوز و تحت هر شرایطی قبل از انقضای مجوز اقامت برای تمدید ویزای خود درخواست دهند. با دانشجویان خارجی که بیش از این مدت برای تمدید ویزا درخواست ندهند برخورد قانونی خواهد شد.

فهرست دانش آموزان و یا دانشجویان خارجی که روند ثبت نام خود را متوقف کرده‎اند، یا از مدرسه و یا دانشگاه اخراج شده‎اند، یا به درخواست خود ارتباط خود را با دانشگاه قطع کرده‎اند یا فارغ التحصیل شده‎اند، به طور منظم به ادارات پلیس ارسال می‎شود. به موازات این اطلاعیه ‎ها، مجوز اقامت دانشجویان خارجی که در این لیست قرار می‎گیرند، لغو می‎شود. دانش آموزان و یا دانشجویان خارجی که رابطه آنها با موسسه مورد نظرشان به هر دلیلی قطع شده است، باید ظرف مدت 15 روز ترکیه را ترک کنند. کسانی که اقدام به ترک ترکیه نمی‎کنند باید ظرف 15 روز برای نوع دیگری از اقامت درخواست دهند. در غیر این صورت با این دانشجویان برخورد قانونی خواهد شد.

اطلاعات دانشجویان خارجی که در ترکیه از طرف دانشگاه پذیرش گرفته ‎اند اما در زمان مقرر ثبت نام نکرده‎ اند توسط مسئولان دانشگاه به واحدهای امنیتی ارسال می شود. این دانشجویان حق خود را برای دریافت مجوز اقامت از دست می‎دهند. برای دانشجویان خارجی که برای اجازه اقامت تحصیلی اقدام کرده‎اند، پس از ارائه مدارک درخواستی خود، توسط مقامات ذیصلاح، سند درخواست اجازه اقامت صادر می‎شود. با این مدرک، دانشجویان خارجی می‎توانند از ترکیه خارج شوند، مشروط بر اینکه مدت زمان آن بیشتر از 15 روز نباشد.

حرف آخر

با توجه به مطالب ذکر شده، امکان تحصیل بدون مدرک زبان در دانشگاه ‎های ترکیه برای خارجیان فراهم است، به شرط آنکه قبل از شروع به تحصیل در دانشگاه دوره‎های آموزش زبان را در ترکیه بگذرانید، در واقع شما بدون ارائه مدرک زبان می‎توانید ویزای تحصیلی از دفتر مهاجرت ترکیه دریافت کنید به شرط آنکه پذیرش و یا مدارک ثبت نامی در آموزشگاه ‎های زبان ترکی و یا انگلیسی در ترکیه را به مسئولان اداره مهاجرت ترکیه ارائه دهید.

پیام بگذارید