میزان حقوق و دستمزد در ترکیه

24اردیبهشت 1401
0 نظر
میزان حقوق و دستمزد در ترکیه

بدون شک یکی از اصلی ترین دلیل مهاجرت پیدا کردن کار مناسب و ساخت یک زندگی بهتر هستش اگه شما هم مهاجرت کاری به ترکیه را در برنامه داشته باشید حتما به میزان حقوق و دستمزد در ترکیه توجه خواهید کرد. ما در افشار املاک به صورت دقیق به موضوع حقوق و دستمزد در ترکیه خواهیم پرداخت هرچند که باید بگوییم این کشور در زمینه پرداخت ها فاصله زیادی با کشورهای تراز اول دنیا دارد ولی به دلیل سیستم حاکم بر این کشور افرادی با حقوق پایه میتوانند زندگی نرمالی را داشته باشند.

شرایط کار و دستمزد در ترکیه

با توجه به بررسی نرخ بیکاری در ترکیه و مقایسه آن با کشورهای اروپایی متوجه فرصت‎ های شغلی کمتری در ترکیه می‎شویم، اما شرایط شغلی و کاری در ترکیه بهتر از دیگر کشورهای حوضه خاورمیانه است. با یک مقایسه ساده نرخ بیکاری در چند کشور را در جدول زیر به شما نشان خواهیم داد.

 

نام کشور نرخ بیکاری
ارمنستان 19.8%
ترکیه 11.4%
فرانسه 10.1%
اتریش 9.2%
سوئد 6.8%
آلمان 5.2%
مجارستان 3.4%
هلند 2.9%

 

میزان حقوق در شهرهای مهم ترکیه

البته فراموش نشود که شرایط زندگی در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول، آنکارا، ازمیر، آنتالیا و … بسیار مناسب تر از شهرهای دیگر است، چه از نظر امکانات زندگی و چه بازار کار و در عمل بخش زیادی از بازار کار ترکیه در این شهرها قرار دارد. به علاوه شما در شهرهای بزرگ می‎توانید در جستجوی سطح درآمد بالاتر و دستمزد بیشتری باشید. در جدول زیر متوسط درآمد ماهیانه در شهرهای مهم ترکیه را آورده‎ایم که به شرح ذیل است.

 

نام شهر متوسط درآمد ماهیانه به لیر
استانبول 9160 لیر
آنکارا 8510 لیر
ازمیر 8180 لیر
آنتالیا 7630 لیر

 

قانون تعیین دستمزد در ترکیه

مطابق با مقررات قانون اساسی در ترکیه، دولت تمام اقدامات لازم را انجام می‎دهد تا اطمینان حاصل کند که کارگران دستمزد عادلانه ای متناسب با کار خود و همچنین سایر مزایای اجتماعی دریافت می‎کنند. همچنین قانون اساسی مقرر کرده است که در تعیین حداقل دستمزد، شرایط معیشتی کارگران و وضعیت اقتصادی کشور در نظر گرفته شود. به منظور تنظیم شرایط اقتصادی و اجتماعی ترکیه کلیه کارگران شاغل بر اساس قرارداد کار، حداقل دستمزد حداکثر هر دو سال یکبار توسط وزارت کار و تامین اجتماعی از طریق کمیسیون تعیین حداقل مزد، ارزیابی می‎شود. که این قانون نیز شامل مهاجرین و اتباع خارجی هم است.

رعایت مقررات قانون کار از جمله موارد مربوط به حداقل دستمزد توسط وزارت کار و تامین اجتماعی تضمین می‎شود. اگر کارفرما کمتر از حداقل دستمزد تعیین شده توسط کمیسیون یا قرارداد کار یا قرارداد جمعی پرداخت کند، کارفرما باید برای هر تخلف 167 لیر بپردازد.  همینطور تا سال 2022، 15 درصد مالیات بر درآمد بر پایه مالیات بر درآمد حداقل دستمزد و 7.59 درصد حق تمبر بر دستمزد ناخالص اعمال می‎شد. با تصمیمی که در پایان سال 2021 اتخاذ شد، مالیات‌های مذکور لغو شد و در نتیجه حذف مالیات بر درآمد، حداقل کمک هزینه زندگی که پس از کسر کلیه مالیات ها به مبلغ دریافتی توسط کارمند اضافه شده بود، با در نظر گرفتن وضعیت تأهل و تعداد فرزندان کارمندان تغییر کرد و درنهایت لغو شد.

 حداقل دستمزد و حقوق در ترکیه چقدر است؟

حداقل دستمزد در ترکیه، دستمزد ناخالصی است که یک کارگر در ترکیه طبق قانون باید طی 30 روز دریافت کند. تعیین حداقل دستمزد در ترکیه به صورت روزانه ضروری است. ساعت کار استاندارد در ترکیه به صورت هفتگی 45 ساعت است که اگر به طور مساوی تقسیم شود، با فرض اینکه فقط یک روز تعطیلی در هفته وجود داشته باشد، به بقیه روزهای هفته 7 ساعت و 30 دقیقه در روز اختصاص می ‎یابد. کار پاره وقت شامل حداکثر تا 30 ساعت کار است، مشاغلی که زمان کار هفتگی آنها تا 45 ساعت و یا بالاتر از این باشد، تمام وقت است. به علاوه وقفه‎ های ایجاد شده و یا مرخصی‎ های گرفته شده در روزهای کاری به زمان کار اضافه نمی ‎شود. و حداقل یک روز مرخصی هفتگی که همان روز تعطیل آخر هفته است قانوناً الزامی است، و دستمزد ماهیانه به گونه ‎ای پرداخت می‎شود که گویی کارگر آن روز کار کرده است. با کسر مالیات پرداختی به دولت، «حداقل دستمزد خالص» به کارگر پرداخت خواهد شد. به طور خلاصه، حداقل دستمزد یکی از عناصر اساسی زندگی تجاری است.

محاسبه اضافه کاری و دستمزد در ترکیه

اگر زمان عادی کار هفتگی در ترکیه بین کارمند و کارفرما کمتر از 45 ساعت (مثلاً 40 ساعت) تعیین شود، کار بین این زمان تا 45 ساعت با افزایش 25 درصدی در ساعت، اضافه کاری محسوب می‎شود و اما اگر کارمند به کار بیش از 45 ساعت در هفته بپردازد به آن نیز اضافه کاری گفته می‎ شود و با افزایش 50 درصدی در ساعت دستمزد محاسبه می‎شود.

کسر مالیات از دستمزد در ترکیه

با توجه به مطالب گفته شده کسر مالیات از دستمزد و حقوق در ترکیه، با اینکه پس از قانون لغو مالیات که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم و شامل کسر 15 درصد مالیات و 7.59 درصد حق تمبر بود، همچنان 14 درصد سهم حق بیمه تامین اجتماعی و 1 درصد سهم حق بیمه بیکاری از حداقل دستمزد ناخالص کارگر غیر بازنشسته کسر می‎شود.

حقوق پرداختی و هزینه ها برای کارفرما در ترکیه به چه صورتی است

مهم بودن میزان دستمزدها و حقوق در ترکیه ممکن است فقط برای کارگران و کارمندان و کسانی که قرار است حقوق دریافت کند مهم نباشد این موضوع می‎تواند مورد توجه افرادی که از طریق سرمایه گذاری و یا راه اندازی شغل و کسب و کار به ترکیه مهاجرت می‎کنند قرار بگیرد، به همین دلیل لازم دانستیم با اشاره‎ای به هزینه‎ هایی که برای کافرامایان در راستای راه اندازی کسب و کار برای شما وجود دارد به ادامه مطلب بپردازیم. کارفرما باید 20.5 درصد حق بیمه SSI کارفرما و 2 درصد حق بیمه بیکاری کارفرما را بیش از دستمزد ناخالص، بدون احتساب دستمزد ناخالص برای هر کارگر شاغل، پرداخت ‎کند. این نرخ‎ ها ممکن است به صورت سالانه در نتیجه تشویق‎ های ارائه شده توسط دولت تغییر کند.

حداقل دستمزد 2022 در ترکیه

براساس آخرین اخبار و قوانین ترکیه، حداقل حقوق و دستمزد در ترکیه در سال 2022به این صورت است که، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه حداقل دستمزدو حقوق برای ترکیه را در سال 2022 را 4250 لیره لیره اعلام کرد. اردوغان گفت که دیگر از کارفرما برای حداقل دستمزد مالیات بر درآمد و تمبر دریافت نخواهد شد. اردوغان پس از چهارمین نشست کمیسیون حداقل دستمزد تاکید کرد که افزایش حداقل دستمزد در سطح 50 درصد است. اردوغان با بیان اینکه این کمترین حد است و با پرداخت هایی مانند حمایت خانواده این رقم افزایش خواهد یافت، گفت: معتقدم با این افزایش، عزم خود را نشان داده‎ایم که در برابر افزایش قیمت ‎ها کارمندان خود را تحت فشار قرار ندهیم. همینطور اردوغان اضافه کرد، ما ضمن افزایش تاریخی حداقل دستمزد، هزینه کارفرما را 450 لیر کاهش دادیم.

مقایسه دستمزد و حقوق در ترکیه نسبت به دیگر کشورها

با نگاهی به رتبه بندی حداقل دستمزد ناخالص در اروپا بر حسب یورو، ترکیه در نیمه دوم سال 2021 در بین 27 کشور در رتبه 24 قرار دارد. لوکزامبورگ با 2 هزار و 202 یورو در صدر قرار دارد. پس از این کشور ایرلند با 1724 یورو، هلند با 1701 یورو، بلژیک با 1626 یورو و آلمان با 1855 یورو قرار دارند.

آلبانی با 245 یورو در رده آخر قرار دارد. درست بالاتر از این کشور مونته نگرو با 331 یورو و بلغارستان با 332 یورو قرار دارند. ترکیه با 347 یورو بالاتر از بلغارستان است. با این حال، از 23 نوامبر، ترکیه با 261 یورو بالاتر از آخرین مکان آلبانی قرار دارد. هر چند باید اضافه کنیم که اخرین رتبه حداقل دستمزد متعلق به کشور ایران با 183 یورو در ماه است. از این رو می توان گفت ترکیه از لحاظ حداقل حقوق پرداختی جایگاه مناسبی در جهان دارد.

نابرابری دستمزد درترکیه

اگر دو نفری که در یک شرکت کار می‎کنند دارای صلاحیت‎ های یکسان باشند و کارهای مشابه انجام دهند، اما دستمزد آنها برابر نباشد، این نابرابری دستمزد است. چنین شرایطی خلاف قانون است. و به عنوان تبعیض توصیف می‎شوند. با وجود این، نابرابری دستمزد به آرامی در جهان در حال گسترش است. به عنوان مثال، محیط کاری را در نظر بگیرید که در آن، حتی اگر دختر به همان اندازه واجد شرایط باشد، مدیر «پسر ماهر سخنگو» را در رتبه اول از بالا و «دختر خجالتی» را در پایین‌ترین رتبه قرار می‌دهد، این موضوع برای مقایسه دستمزد ممکن است یک نفر را آزار دهد. بسیاری از مطالعات نشان می‎دهد که شکاف‎ های دستمزدهای جنسیتی را نمی‎توان پوشاند.

باید به این نکته نیز اشاره کنیم که این اختلاف دستمزد را میان افراد بومی ترکیه و مهاجران نیز میتوان مشاهده کرد. تفاوت ‎های غیرقابل توضیح احتمالاً نشان دهنده تبعیض دستمزد است. برای پیچیده نکردن مسائل، حتی اگر چنین تفاوت‎ های دستمزدی با دلایل قابل درک همراه باشد، باز هم می‎توان آنها را با تبعیض توضیح داد. برای مشاغل مشابه، نابرابری دستمزد می‎تواند بین تیم‎ها یا واحدها، شرکت ‎ها و زیرشاخه‎ های یک صنعت ایجاد شود. بنابراین، اصولاً زنان و مردانی که مشاغل یا وظایف مشابه ی را انجام می‎دهند باید به طور مساوی پاداش دریافت کنند و دستمزد ساعتی یکسانی نیز داشته باشند. این بدان معناست که نوع قرارداد (ثابت یا غیرمجاز) این کارکنان یا طول هفته کاری آنها (پاره وقت یا تمام وقت) نمی‎تواند بهانه‎ای برای پرداخت نابرابر باشد.

عوامل موثر در اختلاف دستمزد و حقوق در ترکیه

اختلاف دستمزد میان کارمندان زمانی اتفاق می‎افتد که کارکنان با وجود داشتن سطح تحصیلات یکسان و تجربه کاری برابر، دستمزد متفاوتی دریافت می‎کنند. قوانین در بسیاری از کشورها تفاوت دستمزدها را بر اساس موارد زیر ممنوع می‎کند:

  • جنسیت و گرایش جنسی
  • ملیت
  • سن
  • وضعیت تاهل
  • اصل و نسب
  • وطن
  • نژاد
  • دین

اما با این وجود دلیل تفاوت دستمزدها در ترکیه چیست؟ برخی از تفاوت‌های دستمزد یا تفاوت‌های در پرداختی ناشی از تبعیض افراد در حین دریافت حقوق است. این تبعیض ‎ها می‎تواند بر اساس نژاد، جنسیت، مذهب یا فقط «احساسات» باشد، هر چند که اختلاف دستمزد به این دلایل منفی باشد. در عین حال، تفاوت دستمزد ممکن است به دلیل اجرای غیررسمی شرح وظایف و مقیاس‎ های شغلی ایجاد شود. برای اندازه‌گیری شکاف دستمزد، مهم است که بدانیم از کدام شرح شغل برای مقیاس‌بندی مشاغل خاص انجام شده توسط زنان و مردان استفاده شده است. خوشبختانه مهاجران ایرانی کمتر با این موضوع تفاوت دستمزد رو به رو خواهند شد چرا که میام ایران و ترکیه شباهت های فرهنگی وجود دارد.

عوامل تعیین کننده در تعیین دستمزد در ترکیه

اما چه عواملی می تواند در افزایش حقوق و دستمزد شما در ترکیه تاثیر گذار باشد؟ بدون شک شما می توانید با اصلاح برخی از موارد و دقت در تصمیم گیری خود تاثیر بالایی در تعیین میزان دستمزد و حقوق دریافتی خود در ترکیه داشته باشید به عوامل زیر توجه کنید:

  • تحصیلات
  • حرفه، تخصص یا پیشه
  • بخش و یا حوزه کاری
  • شرکت ‎های بزرگ یا کوچک
  • کار پاره وقت یا تمام وقت
  • آموزش ضمن خدمت اضافی

اغلب مردان و زنان انتخاب‎ های متفاوتی در راستای تعیین شغل انجام می‎دهند. این انتخاب ‎ها بیشتر به جنسیت مربوط می‎شود تا اراده آزاد. از آنجایی که مردان و زنان مسیرهای شغلی خود را در محدوده‌های تعیین‌شده و مورد نظر خودشان بر اساس جنسیت انتخاب می‌کنند، چنین تصمیم‌گیری‌های قاطعی به دلیل پیامدهای بلندمدت قابل توجه هستند. بزرگترین بخش تفاوت در پرداخت میزان تحصیلات فرد متقاضی است، به علاوه انتخاب حرفه و بخش و حوزه‎ای که قرار است در آنجا مشغول به کار شود و باید توجه داشت که کار پاره وقت در ترکیه ممکن است تفاوت چندانی در دستمزد از نظر ساعات کار ایجاد نکند، به عبارتی میزان دریافت ساعتی با کار تمام وقت مطابقت دارد اما همیشه منجر به پول کمتری در پایان ماه می‎شود، چرا که فرد ساعات کمتری را مشغول به کار است.

شکاف دستمزد جنسیتی در ترکیه

تفاوت دستمزد در ترکیه به این معنی است که یک کارمند بیشتر از دیگری درآمد دارد و بین آنها تفاوت دستمزد وجود دارد. این اختلاف دستمزد، نه بین زن و مرد و نه بین افراد با مذاهب و قومیت های مختلف از نظر قانونی ممنوع نیست. نابرابری دستمزدها اغلب به این دلیل به وجود می‌آید که کسانی که تجربه بیشتری دارند بیشتر از کسانی که تحصیلات کمی دارند یا بدون تحصیل هستند و تازه وارد بازار کار شده‌اند، درآمد دارند. بنابراین، تفاوت دستمزد رایج است. اما آیا این تفاوت‎ها منصفانه است؟

تفاوت دستمزد در شرکتهای بزرگ یا کوچک در ترکیه

قابل درک است که چرا شرکت ‎های بزرگ اغلب دستمزدهای بالاتری پرداخت می‎کنند. این قطعا در مورد شرکت ‎های چند ملیتی نیز صدق می‎کند. اما این قانون به طور یکسان در مورد سازمان‎ های بزرگ مانند سازمان‎‎ های دولتی، مدارس، خرده فروشان و بیمارستان ها صادق نیست. این سازمان‎ ها ممکن است بزرگ باشند، اما سطح دستمزد آنها با بخش تجاری برابری نمی‎کند. از سوی دیگر، آنها ترتیبات انعطاف پذیری را برای مدیریت زندگی کاری و خانوادگی در کنار یکدیگر ارائه می‎کنند. این واقعیت توضیح دهنده این است که چرا زنان بیش از مردان در بخش ‎های رتبه دوم (مانند خرده فروشان، مدارس و بیمارستان‎ها) استخدام می‎شوند. چراکه امکان رسیدگی به زندگی شخصی برای آنها فراهم است.

شرکت‎ های کوچک تر معمولا دستمزد کمتری دارند. که شما می‎توانید این سطح دستمزد پایین را با نزدیکی نسبی محل کار با محل زندگی جبران کنید، که از زمان‌های طولانی رفت و آمد به تناسب زندگی خانوادگی جلوگیری می‌کند. ترکیب این موضوعات می‎تواند به این واقعیت آماری کمک کند که زنان کمتر از مردان دستمزد می‎گیرند. به عبارتی برای یک کارمند راحت‌تر است که در شرکت‌های بزرگ شغلی را دنبال کند و دستمزد بیشتری دریافت کند.

حقوق دریافتی و آموزش ضمن خدمت در ترکیه

استفاده از فرصت ‎های اضافی آموزش ضمن خدمت برای افراد می‎تواند برای آنها سودآور باشد و منجر به افزایش دستمزد ساعتی آنها پس از آموزش شود. برخی از شرکت‎ ها در ترکیه نیاز به آموزش ضمن خدمت دارند و برای این آموزش ‎ها هزینه نیز دریافت می‎کنند. برخی از شرکت‎ها این امکان را دارند و از این آموزش‎ها حمایت می‎کنند اما هزینه ‎ای برای آموزش‎ها دریافت نمی‎کنند. شیوه ‎ها بر اساس کشور، صنعت، قرارداد جمعی و شرکت متفاوت است. به طور کلی، قانون این است که آموزش اضافی مفید است. با وجود این، زنان در اوایل زندگی تمایل دارند ساعات کار خود را کاهش دهند، در حالی که مردان در اوج مهارت‎ های خود اغلب ترجیح می‎دهند سخت‎ تر کار کنند و تا زمانی که فرصت مناسب باشد به ادامه شغل بپردازند.

دستمزد و حقوق کار پاره وقت در ترکیه

اما دستمزد و حقوق کار پاره وقت در ترکیه چقدر است؟ شاید این سوال اکثر دانشجوایان ایرانی باشد که میخواهند در کنار تحصیلی کار پاره وقتی را نیز داشته باشند. اینکه زنان یا مردان به صورت پاره وقت یا تمام وقت در مناطقی که میزان دستمزد دریافتی کم است، اهمیتی ندارد. با این حال، دستمزد ساعتی در جاهایی که کار تمام وقت رایج تر است یا ساعات طولانی معمول است، افزایش می‎یابد. به عبارت دیگر کار پاره وقت نه تنها تأثیر منفی بر دستمزد ماهانه دارد، بلکه برای دستمزد ساعتی نیز به صرفه نیست. گرچه کار پاره وقت عاقلانه تر از کار نکردن است. همه موقعیت‏ های ممکن (از نقطه نظر کسب درآمد) منطقی ‎تر از کار کردن در یک شغل بدون مزد است. کار تمام وقت معقول ترین گزینه است زیرا امکانات بیشتری را به شما ارائه می‎دهد، مانند اجاره اتومبیل و آموزش ضمن خدمت که در بسیاری از شرکت ها رایج است. از طرف دیگر، کار پاره وقت زندگی راحت تری را برای شما فراهم می‎کند، چرا که زمان بیشتری برای رسیدگی به زندگی شخصی خود دارید. در نتیجه در یک سطح تحصیلی معین، قابل درک است که (عمدتا) مشاغل پاره وقت در مکان ها و دوره‎ هایی که دستمزد ساعتی نسبتاً بالا است ترجیح داده می‎شود.

دستمزد پستهای مختلف شغلی در ترکیه

در ابتدا این نکته را به خاطر بسپارید که همه پست ‎های مدیریتی دستمزد بالاتری ندارند. به علاوه در مشاغل کوچک یا ساده با رتبه های مدیریتی کمتر، رئیس بودن می‎تواند جایگاه یک فرد را تقویت کند، اما این بدان معنا نیست که آنها حقوق بیشتری دریافت خواهند کرد. یک سوپرمارکت یا یک مدرسه سازمان‌هایی نسبتاً مسطح هستند یعنی در سطح بالایی قرار ندارند. این موضوع در مورد شرکت هایی که کارمندان زن بیشتری در آنها استخدام شده اند نیز صادق است و مدیریت در اینجا پول زیادی به دست نمی‎آورد. در مقابل، یک شرکت بسیار پیچیده و گسترده فرصت‎های شغلی بیشتری را ارائه می‎دهد و میزان دستمزدهای دریافتی در آنها نیز بیشتر است.

تفاوت دستمزد بین بخش خصوصی و دولتی در ترکیه

به طور کلی تفاوت دستمزد در بخش دولتی ترکیه کمتر از تفاوت دستمزد در بخش خصوصی آن است. اغلب غیر ماهرترین مشاغل در بخش دولتی دستمزد بالا دریافت می‎کنند اما همچنان میزان دریافتی در بهترین مشاغل بخش دولتی کمتر از بخش خصوصی است.

موارد مورد نیاز در رزومه کاری جهت کار در ترکیه

لازم به ذکر است اگر شما قصد مهاجرت به ترکیه و دریافت اجازه کار در این کشور را دارید، در مرحله اول نیاز به تهیه یک رزومه کاری مناسب و قوی دارید، بنابراین در این بخش به معرفی مواردی که در هنگام تهیه رزومه کاری خود جهت ارسال برای مراکز شغلی و یا شرکت های ترکیه، لازم است به اختصار آورده‎ایم که به شرح ذیل است:

  • نام و آدرس شما.
  • آخرین تاریخ به روز رسانی رزومه شما.
  • تحصیلات و آموزش شما، نه فقط مربوط به کار.
  • از جمله رویدادهای اجتماعی، فعالیت‎ های داوطلبانه و دوره ‎های کارآموزی که می‎تواند تعهد شما را نشان دهد.
  • مهارت‎ های زبانی فعال و غیرفعال (آنچه می‎توانید بخوانید و بفهمید).
  • مهارت ‎های کامپیوتری و مهارت‎های فنی.
  • دانش و استفاده از رسانه‎ های اجتماعی.

مشاغلی که بیشترین درآمد را در ترکیه دارند

با بررسی این بخش در آن اطلاعاتی در مورد مشاغلی که بیشترین درآمد را در ترکیه دارند ارائه خواهیم کرد، می‎توانید ببینید که در چه زمینه‎ هایی باید خود را ارتقا دهید. با توجه به مشاغل و حقوق آنها در کشور ترکیه می‎توان گفت که بسیاری از بخش‎ ها جزو مشاغل پولساز هستند.

در ادامه به بررسی گروه‎ های شغلی که بیشترین درآمد را در ترکیه دارند پرداخته ‎ایم و به شرح زیر است:

  • پزشکان متخصص
  • وکلا
  • خلبانان
  • مهندسین نرم افزار
  • مهندسین کامپیوتر
  • دفاتر اسناد رسمی
  • مهندسان نفت
  • مدیران فناوری اطلاعات
  • اساتید
  • سرمایه گذاران
  • دندانپزشکان
  • خدمه کابین

حقوق پزشکان متخصص  در ترکیه

یکی از مشاغلی که بیشترین درآمد را در ترکیه دارد، پزشک متخصص بودن است. پس از اتمام تحصیلات پزشکی، پزشکانی که وارد TUS می‎شوند و در شاخه های خاصی تخصص دارند، می‎توانند هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی کار کنند. پزشکانی که بر حسب رشته و رشته تخصصی تعیین می‎شوند، در صورت کار در بخش دولتی، حداقل با 7000 لیر شروع به کار می‎کنند. از سوی دیگر، حقوق پزشکان شاغل در بیمارستان‌های خصوصی از 7000 لیر شروع می‌شود و بسته به رشته‌های تخصصی آنها همچنان افزایش می‌یابد.

حقوق وکلا در ترکیه

وکالت یکی از مشاغلی است که بیشترین درآمد را در کشور ترکیه دارد. افرادی که با گذراندن دوره یک ساله کارآموزی پس از تحصیل در دانشکده حقوق، پروانه وکالت را دریافت کرده ‎اند، عموماً در بخش دولتی، خصوصی و یا با ایجاد دفاتر خود خدمت می‎کنند. حقوق وکلای شاغل در بخش دولتی از 4000 لیر شروع می‎شود. در بخش خصوصی، مشخص است که وکلایی وجود دارند که بسته به عواملی مانند حوزه تخصص، استان و دفتر آنها از 4000 لیر تا 50000 لیر حقوق دریافت می‎کنند. امروزه وکلا عموماً پس از اخذ پروانه وکالت دفاتر خود را تأسیس می‎کنند و با توجه به پرونده هایی که دریافت می‎کنند با اثبات خود درآمد بالایی کسب می‎کنند.

حقوق خلبانان در ترکیه

حقوق خلبانان در ترکیه که از جمله مشاغلی هستند که بیشترین درآمد را در ترکیه و جهان دارند، با توجه به شرکت هواپیمایی که با آن کار می‎کنند متفاوت است. حقوق خلبانانی که حداکثر 14 روز در ماه کار می‎کنند حداقل 20 هزار لیر است. اگر شما هم به دنبال حرفه جدیدی هستید می توانید به بخش خلبانی، آموزش خلبانی خصوصی و آموزش خلبانی ارائه شده توسط ترکیش ایرلاینز بپیوندید و در این حرفه که یکی از حرفه های آینده دار است فعالیت کنید.

حقوق مهندسین و توسعه دهندگان نرم افزار در ترکیه

مهندسی نرم افزار یکی از حرفه های امروزی و یکی از مشاغل پیشرو از نظر درآمد چه در ترکیه و چه در جهان است. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از اینترنت، نیاز به مهندسان نرم افزار افزایش یافته است. افرادی که به عنوان توسعه دهندگان نرم افزار کار می‎کنند عموماً در زمینه طراحی، توسعه و نگهداری نرم افزار کار می‎کنند. کارمندان صنعت نرم افزار، که بخشی است که هم در شرکت و هم به صورت پروژه ای قابل کار است، سالانه بین 70 تا 500 هزار لیر درآمد دارند. افرادی که برنامه نویسی را از طریق دپارتمان ‎های دانشگاهی مانند مهندسی کامپیوتر، برنامه نویسی کامپیوتر، مهندسی نرم افزار یا آموزش های خارجی یاد می‎گیرند، معمولاً می‎توانند به راحتی در این زمینه شغل پیدا کنند. شما می توانید خود را در این حرفه که جزو حرفه های آینده ساز است ارتقا دهید و در یکی از پردرآمدترین حرفه‎ های دنیا شروع به کار کنید.

حقوق مدیریت فناوری اطلاعات در ترکیه

یکی دیگر از مشاغلی که هم در کشور ما و هم در دنیا جزو پردرآمدترین مشاغل است، مدیریت فناوری اطلاعات است. می‌توان با فارغ ‌التحصیلی از بخش‌هایی مانند فناوری اطلاعات، مهندسی کامپیوتر، مهندسی نرم‌افزار، سیستم‌های اطلاعات مدیریت یا از طریق آموزش خارجی، متخصص فناوری اطلاعات شد. دستمزد متخصصان فناوری اطلاعات که برای نیازهای شرکت ‎هایی مانند مجازی سازی، اتوماسیون، سیستم عامل‎ ها، مدیریت و نگهداری دستگاه ها، توسعه نرم افزار کار می‎کنند، با توجه به کشورهایی که در آن کار می‎کنند متفاوت است. متخصصان IT شاغل در انگلستان با حقوق 80 هزار پوند، متخصصان فناوری اطلاعات شاغل در آمریکا با حقوق 140 هزار دلار و کسانی که در آلمان به طور کلی حدود 100 هزار یورو کار می‎کنند در این بخش خدمت می‎کنند.

حقوق مهندسی نفت در ترکیه

با افزایش استفاده از نفت و محصولات نفتی در هر کشوری، نیاز به مهندسان نفت نیز افزایش یافت. مهندسان نفت که معمولاً در کشورهای دارای تأسیسات فرآوری نفت خدمت می‎کنند، در یکی از پردرآمدترین حرفه های جهان فعالیت می‎کنند. در حالی که حقوق مهندسان نفت بسته به کشوری که کار می‎کنند متفاوت است، کسانی که در انگلیس کار می‎کنند 150 هزار دلار، کسانی که در آمریکا کار می‎کنند 220 هزار دلار و کسانی که در کانادا کار می‎کنند حدود 200 هزار دلار حقوق دریافت می‎کنند. در کشور ترکیه حقوق افرادی که به عنوان مهندس نفت کار می‎کنند معمولا بین 100 تا 150 هزار لیر متغیر است.

حقوق اساتید در ترکیه

کسانی که مراحلی مانند کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری، دانشیاری را گذرانده و در رشته ای خاص عنوان استادی را دریافت کرده‎اند نیز از جمله افرادی هستند که بیشترین درآمد را دارند. اگرچه استادی جزو مشاغلی نیست که بیشترین درآمد را در ترکیه دارد، افرادی که تحصیلات بین‌المللی انجام می‌دهند، می‌توانند با توجه به کشوری که در آن کار می‌کنند درآمد خوبی کسب کنند. افرادی که به عنوان استاد در دانشگاه ها مشغول به کار هستند در انگلستان 140 هزار دلار، در آمریکا 165 هزار دلار، در کانادا 140 هزار دلار و در آلمان 250 هزار دلار درآمد دارند.

حقوق معاونان و نمایندگان دولتی در ترکیه

یکی از مشاغلی که در کشور ترکیه می‎تواند بیشترین درآمد را داشته باشد، نماینده مجلس است. حقوق ماهانه نمایندگان مجلس که معمولاً در مقاطع خاصی از سال کار می‎کنند، حدود 24 هزار لیر است. شما می توانید با انتخاب شدن به عنوان کاندیدای مجلس از هر حزب سیاسی، نماینده شوید، اما نکات مهمی که کسانی که می‎خواهند نماینده مجلس شوند باید بدانند این است.

  • برای عضویت در مجلس باید حداقل فارغ التحصیل مقطع ابتدایی باشید.
  • برای آقایان الزام به گذراندن خدمت سربازی وجود دارد.
  • کسانی که می‎خواهند نماینده شوند نباید از خدمات دولتی محروم شوند و به بیش از یک سال حبس محکوم نشده باشند.

حقوق مهماندار کابین در ترکیه

یکی دیگر از مشاغلی که بیشترین درآمد را در ترکیه و جهان دارد، خدمه کابین است. مهمانداران هواپیما که عموماً علاقمند به اطمینان از آسایش، پرواز خوب و ایمنی مسافران در هواپیما هستند، در کشور ترکیه بین 8 تا 10 هزار لیر حقوق دریافت می‎کنند. دستمزد خدمه کابین و مهمانداران که با توجه به شرکت هواپیمایی که در آن کار می‎کنند متفاوت است، در شرکت های هواپیمایی خارجی تا 20 هزار لیر می رسد.

حقوق متخصصان تغذیه در ترکیه

متخصصان تغذیه که حرفه خود را با فارغ التحصیلی از بخش تغذیه و رژیم غذایی شروع می‎کنند، معمولاً در بیمارستان های دولتی، بیمارستان های خصوصی یا با افتتاح محل کار خود مشغول به کار در حوزه‎ی شغلی خود می‎شوند. متخصصان تغذیه که در بخش دولتی کار می‎کنند بین 5 تا 10 هزار لیر درآمد دارند. درآمد متخصصان تغذیه که در بیمارستان‌های خصوصی خدمت می‌کنند، بر اساس توافقی که انجام می‌دهند می‎تواند متفاوت باشد.

حقوق داروسازان در ترکیه

در نتیجه 5 سال تحصیل در گروه داروسازی دانشگاه‎ها، افرادی که داروساز می‎شوند عموماً داروخانه‎های خود را باز می‎کنند. درآمد داروسازانی که کسب و کار خود را باز می‎کنند بسته به استان و ناحیه ای که در آن کار می‎کنند متفاوت است. داروسازان که از جمله مشاغلی هستند که در کشور ترکیه بیشترین درآمد را دارند، اگر بدون باز کردن محل کار خود در داروخانه شخصی شروع به کار کنند، می‎توانند 4 تا 5 هزار لیر حقوق دریافت کنند.

پیام بگذارید