اقامت ترکیه از طریق تولد 2022

ترکیه کشوری با آب و هوای بسیار مناسب و فرهنگی نزدیک به ایرانیان با زبانی مشابه آذری زبانان کشورمان، مقصدی پرطرفدار میان افرادی که قصد مهاجرت دارند است. همانطور که میدانید یکی از پرطرفدارترین روش های دریافت اقامت هر کشوری، تولد فرزند در آن کشور است. بنابراین در ترکیه نیز این روش توسط بسیاری از زوج های ایرانی انجام گرفته است و به فکر اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد فرزند در خاک ترکیه هستند. اما آیا اقامت ترکیه از طریق تولد فرزند امکان پذیر است؟ اگر می خواهید از شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد فرزند آگاه شوید به شما پیشنهاد میکنیم این مقاله را که توسط تیم حقوقی افشار املاک نگارش شده است را تا انتها مطالعه کنید.
اخذ اقامت و تابعیت ترکیه از طریق تولد فرزند
از آنجا که در کشور ترکیه محدودیتی برای تولد نوزاد وجود ندارد، فرایند زایمان و تولد نوزاد در ترکیه برای متقاضیان خارجی بسیار راحت است. ولی باید حتما این نکته را در نظر داشته باشید که اقامت نوزادتان در ترکیه به معنی اخذ تابعیت این کشور نیست زیرا مفهوم اقامت و تابعیت متفاوت و فرایند هر کدام جدا از یکدیگر است. زیرا در کشور ترکیه شما بر اساس قوانین و اصل خاک نمیتوانید تابعیت را به دست آورید و فقط اقامت فرزندتان امکان پذیر است. برای دریافت تابعیت در بدو تولد اصل خون است که مطرح است.
شاید برایتان این سوال مطرح شود که اصل خاک و خون هر کدام به چه معنا هستند، اصل خاک به این معناست که اگر فردی در خاک ترکیه متولد شود حتی اگر هیچ کدام از والدین وی شهروند ترک نباشند، نوزاد از بدو تولد میتواند اقامت خود را دریافت کند. اما اصل خون یعنی چه در ترکیه و یا در هر جای دیگری به دلیل داشتن نسب و خون ترک، باز هم پاسپورت و تابعیت این کشور را خواهید داشت. بنابراین به طور کلی:
تابعیت ترکیه از طریق تولد به طور خودکار بر اساس نسب یا محل تولد حاصل میشود.
بر اساس نسب :
- فرزندی که از یک مادر یا پدر شهروند ترکیه در داخل یا خارج از ترکیه در اتحادیه ازدواج متولد شود، شهروند ترکیه است.
- فرزندی که خارج از ازدواج از یک مادر تبعه ترکیه و یک پدر خارجی متولد شده است شهروند ترکیه است.
- کودکی که خارج از ازدواج یک پدر شهروند ترکیه و یک مادر خارجی متولد شود، در صورت رعایت مراحل و اصولی که ایجاد نسب را تضمین میکند، تابعیت ترکیه را کسب میکند.
بر اساس محل تولد :
کودکی که در ترکیه متولد شده و به دلیل والدین خارجی نمیتواند تابعیت هیچ کشوری را به دست آورد، از بدو تولد میتواند اقامت ترکیه را کسب کند. کودکی که در ترکیه بوده است در نظر گرفته می شود که در ترکیه متولد شده است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
مراحل اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد
اگر والدین نوزاد متولد شده در ترکیه بر اساس اصل خاک قصد اخذ اقامت ترکیه برای فرزند خود داشته باشند، والدین موظف هستند وضعیت اقامت فرزندشان را در کشور ترکیه مشخص کنند. برای این منظور باید حداکثر تا 30 روز پس از تولد نوزاد، به اداره امور جمعیت و ثبت احوال ترکیه و اداره مهاجرت استان مراجعه کرده و کارهای اداری ثبت تولد فرزندشان را انجام دهند. پس از آن نیز باید به کنسولگری ایران مراجعه کرده تا شناسنامه ایرانی فرزند خود را نیز دریافت کنند. کشور ترکیه پس از گذشت 6 ماه برای فرزندتان گواهی تولد صادر میکند. فرزندتان با داشتن گواهی تولد میتواند اجازه اقامت در ترکیه را به دست آورد، به علاوه والدین پس از صدور گواهی تولد نوزاد موظف به مشخص کردن وضعیت اقامت خود در ترکیه هستند. در ادامه نیز به بررسی مدارکی که در هر مرحله نیاز است پرداخته ایم.
شرایط اخذ تابعیت و اقامت ترکیه از طریق تولد
قبل از آنکه به بررسی جزئیات قوانین اخذ تابعیت ترکیه از طریق تولد فرزند بپردازیم، لازم به ذکر است که کشورهای مختلف برای اعطای تابعیت به افراد از دو اصل پیروی میکنند، اصل خاک و اصل خون. که دربندهای پیشین به طور کامل توضیح دادیم. البته به این نکته توجه کنید قوانین هر کشور متفاوت است. برای مثال بعضی از کشورها مانند ایران، در صورتی که پدر نوزاد ایرانی باشد، به نوزاد حق تابعیت میدهد اما طبق ماده 66 قانون اساسی کشور ترکیه اگر تنها یکی از والدین چه پدر و چه مادر تبعه آن کشور باشند، از بدو تولد نوزاد را به تابعیت و شهروندی ترکیه میشناسند حتی اگر خارج از خاک ترکیه به دنیا آمده باشد. اما اگر والدین نوزاد هیچ کدام شهروند ترکیه نباشند و نوزاد در خاک ترکیه به دنیا آمده باشد نیازمند پیمودن مراحلی قانونی برای اخذ تابعیت ترکیه هستند.
به علاوه اگر پدر و مادر اقامت و تابعیت کشور ترکیه را نداشته باشند، اقامت فرزند تا 6 ماه ادامه دارد و دیگر ادامه نخواهد یافت ضمن اینکه فرزند پس از رسیدن به سن قانونی نیز امکان اخذ اقامت و تابعیت ترکیه را ندارد. اما درصورتی که حتی یکی از والدین وی شهروند ترک باشند، امکان اخذ اقامت و تابعیت برای وی وجود دارد.
اخذ تابعیت ترکیه از طریق تولد یا اقامت ؟
نکته قابل توجه تفاوت میان اقامت و تابعیت است، اقامت ترکیه به معنی اجازه زندگی و کار در ترکیه است بدون داشتن شناسنامه ترکیه ای ولی تابعیت ترکیه به معنی برخورداری کامل از حق و حقوق شهروندی ترکیه مانند دریافت شناسنامه ترکیه ای، دریافت یکسری مزایا مانند داشتن حق رای و اجازه کار در بعضی مشاغل خاص است.
اگر فرزندتان در خاک ترکیه متولد شود میتواند اقامت ترکیه را کسب کند، اما برای اخذ تابعیت ترکیه لازم است تا فرزندتان به سن قانونی برسد تا برای اخذ تابعیت و دریافت شناسنامه ترکیه اقدام کند که باید شرایط زیر را دارا باشد:
- تسلط بر زبان ترکی
- داشتن تمکن مالی
- عدم تهدید امنیت ملی
- عدم تهدیدی برای بهداشت عمومی جامعه
- 5 سال اقامت در خاک ترکیه پیش از درخواست شهروندی
- عدم داشتن سوء پیشینه
مدارک لازم برای اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد
همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، والدین نوزادی که در ترکیه متولد شده، در مرحله اول برای ثبت تولد فرزندشان و اخذ اقامت وی باید به اداره امور جمعیت و ثبت احوال ترکیه مراجعه کنند، که برای این منظور شما به مدارکی جهت ارائه به اداره ثبت احتیاج دارید که به شرح ذیل است:
- اصل و کپی گذرنامه والدین
- سند ازدواج و گواهی تولد نوزاد صادره از بیمارستان
- هزینه ثبت مشخصات نوزاد
- مدارک اقامت والدین در ترکیه
- فرم درخواست اقامت برای نوزاد متولد شده
مدارک لازم جهت اخذ تابعیت ترکیه از طریق تولد
فردی که از پدر و مادری غیر ترک در خاک ترکیه متولد شده است، پس از رسیدن به سن قانونی و دارا بودن شرایط ذکر شده در بندهای پیشین، میتوانند برای اخذ تابعیت ترکیه اقدام کند که مدارک مورد نیاز آن به شرح ذیل است:
- مدرکی مبنی بر تسلط بر زبان ترکی
- مدارک شناسایی شامل شناسنامه و گذرنامه
- جواز اقامت در کشور ترکیه
- تائیدیه تمکن مالی
- 4 عکس پرسنلی جدید
- درصورتی که ازدواج کرده و تشکیل خانواده داده نیاز به مدارک همسر و فرزندان نیز است.
مدارک لازم برای ثبت تولد در کنسولگری ایران
هنگامی که فرزندتان در خاک ترکیه متولد شد، برای دریافت اقامت وی باید در مرحله اول به اداره امور جمعیت و ثبت احوال ترکیه مراجعه کرده، سپس به کنسولگری ایران مراجعه کنید تا مدارک شناسایی ایرانی نوزاد خود را نیز دریافت کنید. مدارک لازم برای دریافت شناسنامه ایرانی فرزندتان به شرح ذیل است:
- گذرنامه و شناسنامه والدین
- سند ازدواج یا طلاق والدین
- گواهی تولد از بیمارستان
- پرداخت هزینههای اداره ثبت
- تکمیل فرم های اخذ شناسنامه
تفاوت میان اقامت و تابعیت در ترکیه
فرزند شما بسته به اینکه در کدام کشور به دنیا بیاید، شرایط متفاوتی برای اخذ اقامت و تابعیت وی وجود دارد، به طور کلی همانطور که در بندهای پیشین هم گفته شد با دو اصل خون و خاک امکان اخذ اقامت و تابعیت در کشورهای خارجی وجود دارد اما در کشور ترکیه با اصل خاک فقط میتوانید برای دریافت اقامت فرزندتان اقدام کنید و برای اخذ تابعیت وی حتما باید اصل خون را هم رعایت کرده باشید، یعنی حداقل یکی از والدین شهروند ترک باشد. شما به عنوان تبعه کشور ترکیه امکاناتی دارید که فقط با اقامت نمیتوانید آنها را دریافت کنید مانند حق رای، کار کردن در مشاغل خاص و …
هزینه های زایمان و تولد فرزند در ترکیه
هزینه های زایمان به عوامل زیادی بستگی دارد برای مثال اگر شما شهروند یا مقیم ترکیه باشید نوع هزینه هایتان میتواند متفاوت باشد یا اگر بیمه درمانی داشته باشید، بیمه بسیاری از هزینه های شما را پوشش میدهد. به طور کلی هزینه بیمارستان بسته به اینکه خصوصی یا دولتی است متفاوت است. برای مثال زایمان طبیعی در بیشتر بیمارستان های دولتی ترکیه با بیمه درمانی رایگان است اما اگر بیمه نباشید خودتان باید هزینه زایمان را بپردازید که تقریبا معادل 2500 لیر و یا بیشتر، و به روش سزارین 5500 الی 15 هزار لیر است. البته بسته به اینکه بیمارستان در منطقه ای گران یا ارزان است نیز در میزان هزینه های شما تاثیرگذار است.
بنابراین افرادی که شهروندی ترکیه را دریافت کردند یا اقامت بلند مدت دارند و توانسته اند بیمه سلامت SGK ترکیه را دریافت کنند برای هزینه های خود نگرانی ندارند زیرا هزینه ها را بسیار کاهش داده و یا حتی در بعضی بیمارستان های دولتی رایگان است. فقط به این نکته توجه کنید که برای استفاده از امکانات بیمه خود حتما باید از حداقل 9 ماه قبل از زایمان خود اقدام به اخذ آن کرده باشید تا هزینه های زایمان شما را پوشش دهد.
شرایط نامگذاری فرزند متولد شده در ترکیه
همانطور که در مقاله های پیشین نیز ذکر کردیم، در ترکیه شیوه مردسالاری و احترام به مردان خانواده حاکم است. بنابراین شرایط نامگذاری نوزاد در ترکیه نیز بر اساس اولویت جنسیتی است، یعنی در مرحله اول پدر اجازه انتخاب نام برای فرزند را دارد، ولی درصورت اجازه پدر، مادر میتواند نام فرزند را انتخاب کند. اگر یکی از والدین ترک باشند و دیگری خارجی، والدین حق انتخاب دو نام برای فرزند خود را دارند.
تابعیت مضاعف در اخذ تابعیت ترکیه از طریق تولد
تابعیت مضاعف همانطور که از اسم آن پیدا است به معنی داشتن حق شهروندی و تابعیت بیش از دو کشور است. به عنوان مثال کشور ایران تابعیت دوم شهروندان خود را به رسمیت نمیشناسد و یا برای دریافت حق شهروندی باید تابعیت پیشین خود را ترک کرده باشند. البته در کشور ترکیه مانند بسیاری از کشورهای دیگر تابعیت مضاعف به رسمیت شناخته شده و اگر شما فرزندی در ترکیه به دنیا آورید با حفظ تابعیت و حق شهروندی ایرانی خود، میتواند حق شهروندی ترکیه را نیز کسب کند.
مزایای تولد بچه در ترکیه
با توجه به مزایای زیادی که اقامت در ترکیه برای شما به همراه دارد و در بسیاری از مقاله های دیگر در این باب به آنها اشاره کردیم، تولد بچه در ترکیه و اخذ اقامت از طریق آن نیز مزایای بسیاری را به همراه دارد که شامل:
- زندگی در کشوری خوش آب و هوا و با فرهنگی نزدیک به ایرانیان
- امکان دریافت اقامت بلندمدت و حق شهروندی ترکیه
- زندگی در یک کشور امن و با ثبات
- سهولت اخذ ویزای سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی
- امکان سفر بدون ویزا به 113 کشور دنیا
- تجارت آزاد و به دور از تحریم
- امکان افتتاح حساب های بین المللی
- دریافت انواع تسهیلات و وام و …
- امکان تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی ترکیه
- داشتن امنیت تحصیلی و شغلی فرزند و خودتان
حرف آخر:
اخذ اقامت و تابعیت کشور ترکیه، به دلایل متعددی اعم از آب و های مناسب، نزدیکی فرهنگی و جغرافیایی، ثبات سیاسی و اقتصادی و امنیت تحصیلی و شغلی خواسته بسیاری از ایرانیان است، با توجه به مطالبی که در این مقاله با عنوان اقامت ترکیه از طریق تولد گفته شد میتوانید آگاهانه تر روش مناسب خود برای مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت خود را انتخاب کنید. بهتر است برای قدم گذاشتن در این مسیر همه جوانب را سنجیده و در نهایت بهترین مسیر را برای خود انتخاب کنید، شما میتوانید در این مسیر از مشاوران متخصص شرکت ما نیز کمک بگیرید تا بهترین تصمیم را برای خود و خانواده خود بگیرید.